Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Sinterklaas recept: Speculaas truffels

baby handjes speculaas truffels

Opzoek naar inspiratie voor 5 december? Lees dan snel dit recept voor wat lekkers voor jouw kleintje op deze feestelijke dag.

Ingrediënten speculaas truffels:

  • 100 gram verkruimelde speculaas (ongeveer 10 speculaasjes)
  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram chocolade
  • 1 eetlepel Kabrita peutermelk (of een vergelijkbaar product)
  • 50 gram gemalen amandelen
  • Optioneel: gesmolten melkchocolade en extra speculaaskruimels voor decoratie

Instructies speculaas truffels:

  1. Maal de speculaasjes fijn tot je kruimels hebt.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg vervolgens de roomkaas toe en roer goed tot het mengsel glad is.
  3. Voeg de Kabrita peutermelk toe aan het chocolade-roomkaasmengsel en roer opnieuw goed door.
  4. Voeg de verkruimelde speculaas en gemalen amandelen toe aan het mengsel en meng goed tot alles goed is verdeeld.
  5. Rol kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  6. Optioneel: doop de truffels in gesmolten melkchocolade en bestrooi met extra speculaaskruimels.
  7. Laat de truffels minstens een uur in de koelkast opstijven.
Deze speculaas truffels zijn een heerlijke traktatie voor jong en oud, perfect voor de Sinterklaasperiode. Ze hebben een heerlijke speculaassmaak en de geitenmelk geeft een milde en romige textuur aan de vulling. Geniet ervan!